header

Actueel (2010)

Alpe D´Huzes 2010 is begonnen.

Gisteren tijdens de Kick-off in Papendal is het startsein gegeven voor Alpe d'HuZes 2010. Natuurlijk was Ozze pap ook aanwezig samen met een kleine 3000 andere mensen. Ties en Henk waren om deze warme 2de Pinksterdag afgereisd om dit moment mee te maken. En natuurlijk om de Alpe d'HuZes kleding op te halen. Het tastbare bewijs dat we echt gaan beginnen. Kippevel tot onder onze schoenzolen.caravan-en-auto-met-poster

Bij binnenkomst werd de omvang van het evenement al snel duidelijk. Er waren nog maar enkele parkeerplekken vrij op de immense parkeerplaatsen. Veel spandoeken, Ad6 wagens en - vrachtwagen, blije opgetogen mensen en heel veel families die met opa's, oma's, kinderen en kleinkinderen die naar Papendal waren gekomen. Een grote Alpe d'HuZes familie. Allemaal gaan voor dat ene doel.

Na het optreden van Maarten Peters en Margriet Eshuis met het indrukwekkende Ad6 lied, "de berg wacht...."sprak Coen de Ad6 familie toe. Het meest indrukwekkende moment was het intervieuw van Bert Kranenbarg (uitzending radio 2 vanaf de berg, op dinsdag t/m vrijdag van 17-19 uur) met oud wielrenner Teun van Vliet. In de voorbij jaren getroffen door een ernstige darminfectie en twee maal door een hersentumor. Teun is erg belemmerd in zijn spraak, (kom tot voor 2 jaar terug helemaal niet spreken) maar vertelde een boek te hebben geschreven over zijn leven. Een groot wielrenner van weleer te zien en te horen met dermate ernstige bepreking als gevolg van kanker is zo indrukwekkend. En dan sluit hij af met de mededeling dat hij samen met Michal Boogerd en Johan van de Velde samen gaat fietsen op 3 juni as. GROOTS. Wat een eer om daar bij te mogen zijn.

Op de terugreis was het stil in de auto, ieder met onze eigen gedachten.

Thuis aangekomen kregen we bezoek van Sanne en zij trok als eerste ons Ad6 shirt aan. Opnieuw een Emo-moment en een levend bewijs dat we gaan beginnen. Zaterdag nog ons uitzwaaifeest en zondag reizen we af naar Frankrijk. Ik kan niet wachten om onder aan de berg te staan en het overweldigende beeld van de Alp in me op te nemen.

U KUNT ONS (LIVE) VOLGEN:

  1. op deze site met (zo mogelijk) dagelijkse verslagen uit Frankrijk.
  2. op deze site op 3 juni as. LIVE via de webcam en de tussentijden van onze beklmmingen.
  3. op Radio 2 (NCRV), knooppunt Kranenbarg, uitzending van dinsdag t/m vrijdag live vanaf de berg, van 17-19 uur.