header

Team Ozze pap (2010)

Leeftijd:
53 jaar

Beroep:
Stafmedewerker Geestelijke Gezondheidszorg

 Email:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Functie in het team:
Renner

Klik hier om Henk te sponsoren

 

Bocht6Ik ben Henk en getrouwd met Anneke van Lankvelt. Samen hebben we 3 kinderen, Ties, Jans en Sara. En “Ozze pap” is mijn vader, Theo Vlassak.
Een van mijn grootste hobby’s is fietsen. Ik vind het fijn om hierbij een sportieve uitdaging te hebben, waarbij ik ook nog iets voor andere mensen kan doen. In de aanloopperiode en tijdens het evenement geeft het je sportieve prestatie een extra, verdiepende dimensie, omdat ook anderen hiervan voordelen genieten.
Zo ben ik een van de initiatiefnemers en deelnemer geweest aan de fietstocht Padua Padua in mei 2007. Een sponsorfietstocht van het Italiaanse Padova naar het Boekelse Huize Padua. Dat is een voorziening van de GGZ Oost Brabant, waar ik werkzaam ben. Deze fietstocht heeft ruim 25.000 euro aan sponsorgeld opgeleverd, voor twee kleinschalige GGZ-projecten in deze regio Noord Oost-Brabant.

Ik ben toe aan een nieuwe sportieve uitdaging. In het voorjaar van 2009 werd ik geconfronteerd met het fenomeen Alpe d’HuZes. Zes keer de Alpe d’Huez oprijden in één dag voor KWF kankerbestrijding. De filmpjes op Youtube en de indrukwekkende verhalen van bekenden en onbekenden, die hierbij betrokken zijn geweest, grepen mij zo aan dat ik daar ‘iets mee moest’. 
Een andere belangrijke inspiratie- en energiebron, om daadwerkelijk tot actie over te gaan, was de confrontatie met een collega. Hij ging eind 2008 naar de huisarts, omdat hij last had van zijn zicht. En binnen enkele dagen was hij onder behandeling van de oncoloog, een kankerspecialist. Hij heeft bijna een jaar lang een ongelijke strijd gevochten, tegen een hersentumor. Op 09 november jl. is hij overleden. Toen ik me, tot slot realiseerde dat het in 2010, 6 jaar geleden is dat mijn vader is overleden, viel alles op zijn plek en was het belangrijkste gedeelte van de nieuwe uitdagende puzzel gelegd. Het getal 6 gaat een bijzonder getal worden in 2010.

Om de puzzel verder te vervolmaken heb ik familieleden gezocht en bereid gevonden om deze sportieve uitdaging voor dit bijzondere doel samen aan te gaan. Ik ben heel blij en trots dat onze zoon Ties bereid is om samen voor dit doel op de fiets te stappen. In 2004 stond hij ook al op de top van de Alp, als 14-jarig jongetje.

Ook mijn neef Roel Smolders, zoon van mijn zus, zal met ons de uitdaging aangaan. Het mag duidelijk zijn dat Ties en Roel ook kleinkinderen zijn van ‘Ozze pap’.

Ons petekind Thijs van Lankvelt, zoon van een broer van Anneke, zal ook van de partij zijn. Tot slot wordt het 6 koppige rennersteam gecompleteerd door een studievriend van Ties, Maarten Vreuls én de vriendin van Thijs, Sanne van de Berg. De vrouwelijke touch in het rennersgezelschap.

Ik voel me bevoorrecht om samen met dit “jonge hondenteam” een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker.