header

Team Ozze pap (2010)

Leeftijd:
28 jaar

Beroep:
Fotograaf

Email:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Functie in het team:
Renner

Klik hier om Thijs te sponsoren

Thijs van Lankvelt

 

Bocht2Mijn naam is Thijs. Mijn motivatie om mee te doen met de Alpe d'HuZes komt voort uit een aantal dingen. Als eerste vind ik het een genot om te fietsen, lekker met je eigen lichaam bezig zijn, grenzen opzoeken en verleggen. Ook het stukje ontspanning dat erbij komt kijken geeft me voldoening. Door de natuur en zonder motor ervaar ik ook veel rust als ik fiets. In de Alpen, die ik elk jaar in de zomer probeer te trotseren, ervaar je al deze dingen natuurlijk in het kwadraat! De natuur die je daar om je heen hebt is buitengewoon mooi, en alleen al reden genoeg om daar heen te gaan.

Het feit dat we de Alpe d'Huez gaan bestormen betekent voor fietsliefhebbers iets extra's. Niet alleen omdat het de eerste berg is waar in de Tour de France een finish bergop was geplaatst, maar vooral omdat van de 26 keer dat er gefinisht is er 8 keer een Nederlander heeft gewonnen. Dat maakt het het meest Nederlandse stukje van Frankrijk!

Door zes keer de Alpe d'Huez op te fietsen heb ik voor mezelf een uitdaging waar ik naar uitkijk maar misschien ook wel een beetje tegenop zie. Vergeleken met mensen met kanker stelt het niets voor, ik kíes ervoor en ik kán opgeven mocht ik dat willen. Toch stel ik mijn doel en ben niet van plan dat op te geven en op deze manier kunnen we een heleboel mensen helpen door het geld wat we er mee inzamelen!