header

Team Ozze pap (2010)

jans_zwLeeftijd: 18 jaar

Beroep: Student

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Functie in het team: Vrijwilliger voor de stichting

Mijn naam is Jans Vlassak. Ik doe de opleiding Pedagogisch Werker niveau 3 op het ROC in Veghel. Ik heb me opgegeven als vrijwilliger voor de Stichting Alpe d’HuZes.

Mijn broer en vader gaan op 3 juni 2010 de Alpe d’Huez 6 keer beklimmen en zij willen zo veel geld ophalen voor het KWF, kankerbestrijding. Er wordt bij ons thuis veel over gepraat. Ons pap was naar Utrecht geweest, toen ze het bedrag van 2009 bekend hebben gemaakt, bijna 6 miljoen euro. Toen hij thuis kwam had hij het boek “Opgeven is geen optie 2009, Leven als passie” meegenomen. Ik ben hierin ook gaan lezen en ik was meteen verkocht. Vooral het verhaal van een meisje van 17, die ook daar vrijwilliger was, greep mij heel erg aan. “Hier wil ik ook bijzijn”; dacht ik toen! Ik heb dat toen tegen ons pap gezegd. Die vond het meteen geweldig.

Ik heb op school mijn plan besproken en gelukkig vonden ze het goed. Dus nu ga ik begin juni 2010 samen met het rennersteam “Ozze pap” naar Frankrijk. Hun om te fietsen en ik om iedereen te helpen. Wat ik precies moet doen weet ik nog niet, maar ik hoop dat ik op 3 juni op de berg mag vlaggen. Dat heeft dat meisje uit het boek ook gedaan in 2009.

Alpe d’HuZes is voor mij nu al een geweldige gebeurtenis, ik zie er echt naar uit. Mijn opa is 6 jaar geleden gestorven aan longkanker. Kanker is een rotziekte, voor mijn opa was het te laat. Je wilt op dat moment zoveel voor hem doen, maar het kan niet. Hij is eraan overleden. Door me als vrijwilliger op te geven heb ik het idee dat ik wat voor mensen kan doen die kanker hebben. Ik kan geen doktertje spelen en mensen beter maken. Maar ik kan me wel inzetten voor de strijd tegen kanker.

Het motto van het rennerteam Ozze pap “Kies voor het leven, kies voor de strijd. Als je opgeeft is het voor altijd” is ook mijn motto.

Natuurlijk vraag ik jullie ook om ons team te steunen. Dit kan door door te klikken op de pagina van ons pap of op die van Ties, of een andere renner van ons team. Dank jullie wel.